Google

Stilte demonstratie tegen racisme in Heerlen

Written on:juni 21, 2020
Comments are closed

De demonstratie zaterdagmiddag  20 juni in Heerlen, georganiseerd door Heerlen Mondiaal verliep vreedzaam. Rond de 100 demonstranten stonden in stilte samen.  De Heerlenaren die er stonden waren van alle leeftijden.
antiracismedemonstratie 20-6 foto 5 DSC_0040
We kijken terug op een zeer geslaagde demonstratie. De opkomst is met naar schatting zo’n 100 mensen naar onze mening heel redelijk (zeker als we ook de mensen buiten de hekken meetellen die toch ‘meededen’). Het Van Grunsvenplein is meer dan groot genoeg (capaciteit naar schatting van de gemeente en politie zo’n 1.000 personen), maar voor deze demonstratie zeer geschikt gebleken. Voor de deelnemers is deze met voldoende bescherming tegen besmetting verlopen. Door de verspreide opstelling van de deelnemers in verband met de anderhalve meter afstand, had de demonstratie voldoende omvang.

Er waren uit diverse geledingen van onze samenleving mensen aanwezig. De indruk is dat de meeste deelnemers er uit solidariteit waren. Mensen die daadwerkelijk racisme en discriminatie vanwege hun huidskleur hebben ondervonden, waren er niet veel; althans maar een enkeling heeft zich kenbaar gemaakt. HeerlenMondiaal heeft zijn (traditionele) achterban zeker goed weten te bereiken. Communicatie en reclame heeft vooral plaatsgevonden via de media, sociale media en e-mail nieuwsbrieven. Mensen werden ook weer opgeroepen om boodschappen te delen en vooral ook zelf actief te zijn op sociale media, onder andere door hun redenen te melden waarom ze zo betrokken zijn.
Lees Verder
Harrie-Winterraeken
Adhesiebetuigingen:

 • Amnesty International Parkstad Limburg
 • Andreasparochie Heerlerbaan
 • Black lives matter Parkstad
 • GroenLinks Parkstad Limburg
 • Iman Iman
 • Socialistische Partij
 • Solidariteitscomité Afghanistan Nederland
  (Stichting SCAN)
 • Stichting Iraakse samenwerking en cultuur Parkstad Limburg
 • Vredesplatform Heerlen

 

Het hoofddoel van HeerlenMondiaal was om voor bewoners van Parkstad Limburg een gelegenheid bieden om te kunnen demonstreren tegen racisme en discriminatie. We nemen aan dat de mensen die dit belangrijk genoeg vonden, zijn geweest. We zijn dus blij dat we in deze opzet zijn geslaagd…
Lees Verder Berichten van Harrie Winteraeken

Sorry, the comment form is closed at this time.