Google

Stichting SCAN wordt in 2020, 20 jaar

Written on:december 27, 2019
Comments are closed

Kalender-uitdelenSolidariteit Comité Afghanistan – Nederland (SCAN) heeft ook voor 2020 een kalender gemaakt.
Stichting SCAN wordt in 2020, 20 jaar.
Kalender-voor-de-site-2

Wij hebben deze kalender zo gemaakt dat u die voor altijd kunt gebruiken.
U kunt dit bijvoorbeeld als verjaardagskalender gebruiken. Deze kalender bestaat uit 3 jaartellingen, namelijk de Christelijke, Islamitische en de Solar Hijri Kalender (Perzische jaartelling). Hieronder volgt er meer informatie over deze jaartellingen. Daarnaast hebben wij voor u alle belangrijke dagen in Nederland en Afghanistan bij elkaar gebracht zodat u alle feestdagen kunt zien.
De Christelijke en Solar Hijri Kalender hebben hetzelfde aantal dagen (365 dagen). Het nieuwjaar op de Perzische kalender is bijvoorbeeld net als de Christelijke kalender altijd op dezelfde dag, namelijk op 21 maart (dan begint het nieuwjaar met de eerste maand Hamal) (elke 5 jaar is het nieuwjaar echter op 20 maart). Ook bijvoorbeeld de Onafhankelijkheidsdag van Afghanistan is op een vaste dag, namelijk 28-5-1298 (= 19-8-1919) en dit is altijd op 19 augustus.
De Solar Hijri Kalender (Perzische) kalender is een zonnekalender en wordt in Afghanistan, Iran en Koerdistan gebruikt.
De Islamitische kalender is een maan-gebonden kalender, bestaande uit een jaar van 12 maanden van 29 of 30 dagen. Doordat deze 12 samen ongeveer 354 dagen duren, loopt deze kalender elk jaar 10 tot 12 dagen uit de pas met het zonnejaar, waardoor bijv. de Ramadan nu in de zomer is maar na enkele jaren in de winter.
U kunt de kalender voor € 7,00 bestellen bij Stichting SCAN via: info@StichtingSCAN.com
U kunt de kalender hier Gratis downloaden.

Meer informatie over deze Kalender

Sorry, the comment form is closed at this time.