Google

Samenwerking met WereldWijd in Eckelrade

Written on:februari 20, 2020
Comments are closed

Gisteren was ik bij WereldWijd in Eckelrade met Frans Frankhuizen, directeur van WereldWijd, en we IMG_0073hebben gesproken over het verzenden van computers en uniforms naar scholen in Afghanistan.
Afgelopen zomer tijdens mijn vakantie heb ik een telefoontje gekregen van mijn beste vriend dhr. Ebrahim Zamani die vertelde dat Hans Anders zijn uniformkleding veranderd heeft en dat er ±1400 stuks over zijn gebleven. Hij heeft mij gevraagd over de mogelijkheid om die kleding naar Afghanistan te sturen.
Ik heb direct met mijn collega’s in Nederland gesproken om ervoor te zorgen dat de kleding vanuit Den Haag naar Heerlen gebracht kan worden.
Sinds die tijd heb ik met een paar bedrijven gesproken over de mogelijkheid om die kleding gratis naar Afghanistan te sturen. Helaas heb ik geen bedrijf gevonden die ons wilde helpen.

Vandaag heb ik met Frans Frankhuizen hierover gesproken en hij kijkt serieus naar deze mogelijkheid.
Vervolgens hebben wij gesproken over het verzenden van een aantal computers voor een meisjesschool en voor de bibliotheken die SCAN in de toekomst zal oprichten. Frans heeft beloofd dat hij zijn best zal doen.

Stichting SCAN heeft in 2003 de eerste keer computers van WereldWijd naar Afghanistan gebracht, voor de scholen en internaat van de universiteit in Herat.
Wij zijn heel blij dat de Afghaanse meiden uit Herat na 14 jaar (in 2017) met hun robot schitterden in de VS en in 2018 waren zij zelfs het eerste team die binnen was van de 21 landen. De Afghaanse robotmeisjes uit Herat namen de eerste plaats tijdens de internationale Robo Rugby-competitie in de VS.
Dit zijn de meisjes die in 2003 helemaal geen computers hadden en nu zijn ze op de eerste plaats in de wereld.
Binnenkort horen jullie meer over dit project.

Sorry, the comment form is closed at this time.