Google

Feestelijk bijeenkomst 3 mei 2019

Written on:mei 14, 2019
Comments are closed

PHOTO-2019-05-13-18-00-04Ali Daliry is op 26 april 2019 door burgemeester Emile Roemer benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.
Klik hier om de toespraak van Emile Roemer, burgemeester van Heerlen te lezen.
Om de ondersteuners te bedanken en om met iedereen de vreugde te delen, hebben Ali Daliry en zijn familie op 3 mei 2019 een bijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst werd gehouden in ’t Leiehoes in Heerlen vanaf 18.00 uur. Er waren rond de 100 mensen aanwezig, die met een kopje koffie of thee gezellig met elkaar aan het praten waren en de heer Daliry feliciteerden met zijn Koninklijke Onderscheiding.Nawid-Daliry-Web

Aan het begin van de avond heette Nawid Daliry alle gasten welkom. Hij heette in het speciaal Mohammad Rahim Azimi, de eerste secretaris van de Afghaanse Ambassade, en zijn collega’s welkom die namens de Afghaanse Ambassade helemaal uit Den Haag waren gekomen. Vervolgens bedankte hij Dr. Homayun Azizi, (Afghaanse ambassadeur in Nederland “Den Haag”) die helaas niet aanwezig kon zijn, maar vanuit Afghanistan zijn felicitaties stuurde middels een gespreksopname. Daarna bedankte hij de ondersteuners voor de tijd en moeite die ze hebben gegeven, waardoor Ali Daliry een Koninklijke Onderscheiding heeft kunnen krijgen. Nawid vertelde toen kort wat het programma van de avond was: er waren namelijk een aantal sprekers namens de organisaties die hun ondersteuning hebben gegeven, er was een video van de dag waarop Ali Daliry zijn lintje heeft ontvangen en als
laatste was er een buffet van Ali-Daliry-Webtraditioneel Afghaans eten.

Vervolgens kwam Ali Daliry aan het woord, en heette eerst iedereen welkom en bedankte hen voor hun aanwezigheid. Hij vertelde dat hij blij was zoveel mensen te zien die aan hem hebben gedacht. Hij bedankte in het speciaal de mensen en organisaties die hem hadden ondersteund. Ook Ali bedankte dr. Homayun Azizi Afghaanse ambassadeur in Den Haag en dhr. Mohammad Rahim Azimi eerste secretaris van de Afghaanse Ambassade in Den Haag en collega’s.

Vervolgens gaf Stef Blom, de secretaris van GroenLinks Parkstad, Stef-Blom-Web
een toespraak namens GroenLinks Parkstad. Ali Daliry is namelijk
voorzitter van GroenLinks Parkstad, waarbij hij de vergaderingen leidt en voor een betere communicatie tussen de afdelingen zorgt.
Stef Blom vertelde: ‘Je bent een goede voorzitter, de vergadering begin je soms een beetje laat om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig is, maar je beëindigt de vergadering altijd op tijd.’

 

Vervolgens gaf Harrie Winteraeken voorzitter van Heerlen Mondiaal een Harrie-wintreaken-web
toespraak namens Heerlen Mondiaal. Tijdens zijn toespraak vertelde
Harrie over hoe hij Ali heeft leren kennen en wat Ali allemaal heeft gedaan bij Heerlen Mondiaal. Als bestuurslid van Heerlen Mondiaal, geeft Ali jaarlijks een kalender uit en is hij ook een aantal jaren webmaster geweest.
Klik hier om de toespraak van Harrie Winteraeken te lezen.

 

Daarna was Ahmad Shirzad voorzitter van Federatie van
Afghaanse Vluchtelingen Organisaties Shirzad-Webin Nederland (FAVON) aan de beurt namens FAVON. Ook hij vertelde hoe hij in contact is gekomen met Ali en wat hij allemaal heeft bereikt met FAVON. Als bestuurslid verbond Ali verschillende Afghaanse vluchtelingenorganisaties met elkaar door culturele evenementen in Nederland te organiseren en informatieavonden te geven.

Klik hier om de toespraak van Ahmad Shirzad te lezen.

 

Als laatste gaf Lona Wali voorzitter van Federation of Afghan Refugee Lona-Wali-Web
Organizations in Europe (FAROE) een toespraak namens FAROE. Ali Daliry is de oprichter en bestuurslid van FAROE, waarbij hij ook de oprichter en voorzitter is van de commissie ‘Help Afghan Refugees’. Hij organiseert met deze organisatie jaarlijks Europese conferenties.

Klik hier om de toespraak van Lona Wali te lezen.

Nadat iedereen een toespraak had gehouden, kwam Ali Daliry aan het woord en bedankte iedereen voor hun ondersteuning en toespraken.

Vervolgens werd de video getoond over de dag waarop Ali Daliry zijn lintje had ontvangen van de burgemeester. Hij werd op die dag (26 april 2019) op zijn werk verrast. In de middag was er een receptie waarbij iedereen die dit jaar een Koninklijke Onderscheiding heeft gekregen, aanwezig was.

Klik hier om de video te bekijken.

Na deze video, vertelde Ali dat hij met zoveel toespraken en zoveel goede woorden geen woorden had om Ali-Daliry-met-Fruit-webiets te vertellen. Hij vertelde dat hij altijd genoten heeft tijdens het werken met hen. Vervolgens toonde hij een foto van een bord met fruit op het scherm. Dat was een foto die hij op 28 maart 2014 op zijn Facebook had geplaatst. Hij vertelde: ‘Op die avond had ik om 19.30 uur een vergadering een beetje ver weg van Heerlen. Als ik eerst naar huis zou gaan om te eten, om dan vervolgens naar de vergadering te gaan, zou ik een beetje later aankomen bij de vergadering. Ik had daarom besloten om direct van het werk naar de vergadering te gaan. Ik zag opeens dat mijn vrouw mijn avondeten naar mijn werk had gebracht. Toen ik rond 00.00 uur ’s avonds (12.00 uur ’s avonds) thuis aankwam, zag ik dit bord met fruit die ze had gemaakt voor mij. Ook had ze thee gezet voor mij. Ik wilde mijn vrouw toen bedanken, maar zij was toen aan het slapen. Ik wil mijn allerliefste vrouw nu heel erg bedanken. Zij heeft de laatste paar dagen al deze lekkere nagerechten gemaakt voor dit feest. Mijn vrouw is met het idee van dit feest gekomen en heeft het ook allemaal georganiseerd.

Ik wil graag die mensen die van ver weg hiernaartoe zijn gekomen, die mensen die niet aanwezig konden Reza-en-Ibrahim-webzijn, maar met bloemen, kaarten, e-mails, Facebookberichtjes, Sms’jes, WhatsApp berichten of … mij hebben gefeliciteerd, van harte bedanken.’
Vervolgens liet hij 2 berichten horen die 2 mensen naar hem hadden gestuurd. Het eerste bericht was van een WhatsApp groep, de groep ‘Yarane Hamwatan’ waar dhr. Zamani zijn felicitaties uitte. Na zijn felicitaties, zei hij: ‘Omdat je geen zorgen hebt, heeft je gezin ook geen zorgen, waardoor je deze medaille hebt kunnen krijgen. Hierbij wil ik ook je gezin bedanken, omdat zij je gestimuleerd hebben en ervoor gezorgd hebben dat je geen zorgen hebt.’
Het tweede bericht was van Reza Nazari uit Duitsland. Hij vertelde ‘Ali, je hebt een medaille gekregen van de Koning van Nederland, van harte gefeliciteerd. Nu is tijd om ook een medaille te krijgen van je vrouw.’

Nadat iedereen een toespraak had gehouden, was het tijd voor het buffet. Er was traditioneel Afghaans eten, waar iedereen van genoot.

Na het buffet hield Mohammad Rahim Azimi, de eerste secretaris
van de Afghaanse Ambassade, een Azimi-webtoespraak namens de Afghaanse regering en Afghaanse Ambassade. Hij feliciteerde Ali Daliry met zijn Koninklijke Onderscheiding, en vertelde over de geschiedenis van Afghanistan en hoe Nederland hier een rol in heeft gespeeld.  Vervolgens bedankt hij de Nederlandse Koning dat hij Ali Daliry een lintje heeft gegeven.

Klik hier om de toespraak van dhr. Rahim Azimi in het Dari te lezen.

Klik hier om de toespraak van dhr. Rahim Azimi in het Engels te lezen.

Vervolgens kwam Ali weer aan het woord. Hij vertelde:
‘Voordat ik zou trouwen heb ik van een opvoedingsdokter gevraagd Lina-Nabizadeh-Web
vanaf welke leeftijd wij met de opvoeding van de kinderen moeten beginnen. De dokter gaf als antwoord 20 jaar voordat een kind geboren wordt. Dat betekent dat eerst de ouders goed opgevoed moeten zijn, zodat zij hun kinderen goed kunnen opvoeden. Bij dezen wil ik graag mijn allerliefste vader bedanken.’ Hij gaf daarna een bos bloemen aan zijn vader.
Tussendoor vertelde Lina Nabizadeh een gedicht over migranten in Afghanistan en de omstandigheden. Dit gedicht werd in het Perzisch voorgedragen en had een emotioneel karakter en boodschap.

Klik hier om het gedicht van Lina Nabizadeh in het Perzisch te lezen.

Daarna gaf Ali Daliry als dank bloemen aan zijn vrouw Zahra en zijn kinderen Nawid, Metra en Matin. Op het einde bedankte Ali Daliry nogmaals iedereen voor hun ondersteuning en aanwezigheid bij deze bijeenkomst. Ook Nawid Daliry bedankte iedereen en beëindigde de feestelijke bijeenkomst.

Het was een geslaagde bijeenkomst, waarbij iedereen met elkaar goed bijgepraat had.

Organiserend Comité 3 mei 2019

Sorry, the comment form is closed at this time.