Google

Expositie ‘Afghanistan in woord en beeld’ bij Bibliocenter Weert

Written on:december 18, 2009
Comments are closed

Expositie ‘Afghanistan in woord en beeld’ in Bibliocenter Weert Afghanistan komt volop in het nieuws met de verkiezingen, de internationale troepenmacht die er gelegerd is en de strijd die er wordt gestreden. In het Bibliocenter Weert werd in december 2009 t/m 4 januari 2010 een kleine tentoonstelling ingericht die andere aspecten van Afghanistan in woord en beeld lieten zien.

Parwin Saraj-Arefi vluchtte met haar gezin in 1998 uit Afghanistan naar Nederland en woont nu in Nederweert. Zij heeft in de bundel “Mijn land…” Nederlandse gedichten en korte teksten geschreven over haar ervaringen, over de liefde voor en het gemis van haar land. Ze schreef gedichten voor haar moeder, voor vrede, voor vrouwen.

Een aantal van deze indringende teksten is, voor de tentoonstelling, afgedrukt op A3-formaat met foto’s uit Afghanistan. Daarnaast waren in de vitrines, Afghaanse sieraden, kleding en andere voorwerpen te zien. De bundel “Mijn land…” was voor € 10,- te koop aangeboden bij de expositie waarvan vijf euro van elk verkochte bundel naar een basisschool ging voor jongens en meisjes in Afghanistan. De tentoonstelling was tot stand gekomen in samenwerking met het Solidariteits Comité Afghanistan – Nederland, de Wereldwinkel in Weert en Parwin Saraj-Arefi.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Previous post:

Next post: