Google

Dodental door overstromingen in noorden Afghanistan (Baghlan) over de 300

Written on:mei 11, 2024
Comments are closed

Dodental door overstromingen in noorden Afghanistan (Baghlan) over de 300

Het dodental door de overstromingen in het noorden van Afghanistan is opgelopen tot ruim 300. Dat meldt de voedselorganisatie van de Verenigde Naties, die hulp verleent in het gebied. Ze zeggen dat duizenden huizen zijn verwoest.

Eerder meldde de Afghaanse regering, de Taliban, dat het zou gaan om “honderden doden”, nog veel meer gewonden en dat tientallen mensen nog vermist werden.Baghlan

Afghanistan is de afgelopen tijd getroffen door hevige regenval. De provincies Baghlan, Badakhshan en Ghor in het noorden van het land zijn het zwaarst getroffen. Duizenden woningen zijn onbewoonbaar en veel bewoners kunnen nergens heen. Mensen verzamelen zich bij ziekenhuizen in de hoop daar hun vermiste dierbaren te vinden.

Elk jaar komen er in Afghanistan mensen om het leven door hevige regenval en overstromingen, zeker op plekken met slecht gebouwde huizen. Nu is de situatie in het land nog ernstiger, omdat de winter relatief droog was en de grond moeite heeft om het water te absorberen.

Afghanistan is volgens wetenschappers een van de kwetsbaarste landen voor de gevolgen van klimaatverandering, hoewel het land maar voor 0,06 procent bijdraagt aan de wereldwijde uitstoot.

Het Franse persbureau meldt, onder verwijzing naar Rana Daraaz, de communicatieverantwoordelijke van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties in Afghanistan, dat “volgens de huidige informatie het aantal slachtoffers in de provincie Baghlan is gestegen tot 311 doden.”

Ze voegde eraan toe dat meer dan 2011 huizen zijn verwoest en ongeveer 2800 andere huizen schade hebben opgelopen.

Alle bijdragen, hoe klein ook, zijn van onschatbare waarde en zullen rechtstreeks ten goede komen aan de arme mensen in Baghlan.
Stichting SCAN is dankbaar voor elke vorm van steun en moedigt de gemeenschap aan om samen te komen in solidariteit en liefdadigheid tijdens deze bijzondere situatie in Afghanistan.

Voor meer informatie of om te doneren, bezoek onze website: www.StichtingSCAN.com of neem contact op met Ali Daliry 06-44626442 of info@StichtingSCAN.com.

Stichting SCAN:
IBAN: NL75 INGB 0009673353
BIC: INGBNL2A

Vermelding A.U.B.: Overstromingen in Baghlan

Link van betaalverzoek:

https://www.ing.nl/payreq/m/?trxid=iDgEFtwYXnl4RmytmHUxkI0VIDGmqOLJ

Sorry, the comment form is closed at this time.